Nieuwe directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Anastasia van der Lugt vervangt vanaf oktober Margot Stolk als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Anastasia: “Ik ben bijzonder vereerd als directeur gevraagd te zijn. In 2022 bestaat dit prachtige watererfgoed precies 350 jaar en dat vraagt om een jaar lang vieringen en festiviteiten. Ik zie uit naar de samenwerking met de vestingsteden, provincies en waterschappen die onderdeel uitmaken van deze waterlinie.” 

De kersverse en enthousiaste directeur is naast deze aanstelling onder meer werkzaam als bestuurder bij Stichting Fulcotheater in IJsselstein. Daarnaast heeft zij diverse projecten geleid zoals “de Hollandse IJssel Schoon”, “IJsselstein 75 jaar bevrijd” en “Proef IJsselstein”. Voorheen had zij een politieke loopbaan als wethouder en loco-burgemeester, eveneens in IJsselstein.  

Na het bestuur heeft ook het team afgelopen vrijdag Anastasia hartelijk welkom geheten. Tevens werd er afscheid genomen van Margot, met een welgemeend dankjewel voor haar enorme inzet de afgelopen periode. “Ze is een echte verbinder en heeft belangrijke veranderingen doorgevoerd bij de stichting. We denken daarnaast aan haar terug als een warme persoonlijkheid die ook graag de handen uit de mouwen stak waar nodig. We wensen Margot heel veel succes met de nieuwe weg die ze inslaat en zullen haar zeker missen.” laat de stichting weten.  

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact