Update! Wandelroute van het Jaar 2024

Update 22 januari 2024

Er is nieuws! In december lieten we nog weten dat onze langeafstand wandelroute Oude Hollandse waterlinie bij de top 10 in de verkiezing was opgenomen. Inmiddels zijn we weer een stapje verder en zijn er nog drie Nederlandse en twee Belgische routes in de strijd om de prestigieuze prijs voor de ‘Wandelroute van het Jaar 2024’van de Benelux. Gaan wij winnen met die fraaie route van 170 kilometer langs de linie? We duimen zo hard we kunnen en we houden je op de hoogte!

Eerder bericht 2 december 2023

Er zijn nog 10 routes die kans maken op de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’, een verkiezing die zich uiteindelijk ‘de beste wandelroute van de Benelux’ mag noemen. Tijdens de openingsdag van de Fiets- en Wandelbeurs in Gent op 2 maart 2024 maakt de jury de winnende route bekend. De wandelroute Oude Hollandse Waterlinie behoort tot de laatste 10!

De verkiezing is een mooi initiatief van de Fiets- en Wandelbeurs, die daarmee het aanleggen van wandelroutes wil stimuleren, die kwalitatief goed in elkaar steken. Een driekoppige Belgisch-Nederlandse wandeljury test jaarlijks veelbelovende, nieuwe of recent gewijzigde routes in de Benelux. Daarbij wordt onder andere gelet op ondergrond, verkeershinder, landschap, thematiek, bewegwijzering en kwaliteit van informatie.

De wandelroute Oude Hollandse Waterlinie is een wandeling door rivierlandschap, langs waterwegen en vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie. De route laat je tijdens de 11 etappes kennismaken met het water als verdedigingswerk. Er is een wandelgids beschikbaar en de route is in twee richtingen te volgen met wandelknooppunten en een gpx-track.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact