Serie RTV Krimpenerwaard

RTV Krimpenerwaard zendt zesdelige serie uit over Oude Hollandse Waterlinie

In de zesdelige serie De Oude Hollandse Waterlinie wordt met prachtige beelden inzichtelijk gemaakt hoe in 1672 het polderland tussen vestingsteden onder water werd gezet om die invasie van het Franse leger te voorkomen.

In de eerste aflevering wordt er een kijkje genomen in het gebied van Slot Loevestein (Poederoijen ) tot Gorinchem. Deze aflevering is vanaf deze woensdag dagelijks te zien op tv bij RTV Krimpenerwaard om 10.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur.

De aankomende weken zullen ook de volgende gebieden aan bod komen:

  • Schans Zouwendijk (Vijfheerenlanden/ Alblasserwaard) – Nieuwpoort
  • Schoonhoven – Haastrecht
  • Haastrecht/ Vlist – Altelaat (Bodegraven – Zwammerdam)
  • Oudewater – Waterliniemuseum Fort Vechten
  • Woerdens Verlaat – Nieuwkoop – Muiderslot (Muiden)

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Je hebt nog 3 dagen om mee te doen aan onze fotowedstrijd. 

Het thema van deze fotowedstrijd is: ‘Wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie’ 🚶‍♂️🚶‍♀️Wij hebben namelijk dit jaar een prachtige wandelgids uitgebracht waar wij enorm trots op zijn! 

De winnaar krijgt een geldbedrag van € 150,-. De tweede prijs krijgt € 100,-. En de derde prijs € 50,-. Je hebt tot uiterlijk 1 oktober de tijd om je foto('s) in te sturen. 
📷 De foto mag maximaal 2 jaar oud zijn.
📷 Het is een voorwaarde dat de foto is genomen in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Dit gebied loop van het Muiderslot in Muiden tot aan Slot Loevestein nabij Gorinchem. 
📷 Kijk voor de overige voorwaarden en voor meer informatie op oudehollandsewaterlinie.nl/fotowedstrijd-2023

Foto: Stenen beer in Nieuwpoort

#fotowedstrijd #foto #fotograaf
#oudehollandsewaterlinie #Nieuwpoort #verdedigingswerken #verdediging #molenlanden #photocompetition #photocontest #vestingwallen #vesting #vestingstad #vestingsteden #wandelen #wandelgids #wandelroute #hollandsewaterlinies #waterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact