Rampjaarconcerten van start

Het eerste Rampjaarconcert was een daverend succes! De Kruiskerk in Woerden zat afgelopen zaterdag 19 december helemaal vol. Ongeveer 120 aanwezigen genoten deze avond van een prachtig concert van het Orkest van het Groene Hart.

Tijdens het Rampjaarconcert was voor het eerst het moderne en aangrijpende muziekstuk ‘1672’ te horen. Componiste José Retra heeft speciaal voor ons jubileum (350 jaar) dit muziekstuk geschreven. Daarnaast werden ook vrolijke klassiekers zoals ‘Piet Hein een Hollandsche Rhapsodie’, gespeeld.

Wil je ook zo’n klassieke muzikale avond mee maken met een programma waarin water, oorlog en triomfen de boventoon voeren? Dit kan nog op 3 december in de Adventkerk in Alphen aan den Rijn. Ga voor meer informatie en tickets naar het evenement via de knop hieronder.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact