Rampjaarconcerten van start

Het eerste Rampjaarconcert was een daverend succes! De Kruiskerk in Woerden zat afgelopen zaterdag 19 december helemaal vol. Ongeveer 120 aanwezigen genoten deze avond van een prachtig concert van het Orkest van het Groene Hart.

Tijdens het Rampjaarconcert was voor het eerst het moderne en aangrijpende muziekstuk ‘1672’ te horen. Componiste José Retra heeft speciaal voor ons jubileum (350 jaar) dit muziekstuk geschreven. Daarnaast werden ook vrolijke klassiekers zoals ‘Piet Hein een Hollandsche Rhapsodie’, gespeeld.

Wil je ook zo’n klassieke muzikale avond mee maken met een programma waarin water, oorlog en triomfen de boventoon voeren? Dit kan nog op 3 december in de Adventkerk in Alphen aan den Rijn. Ga voor meer informatie en tickets naar het evenement via de knop hieronder.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact