Oude Hollandse Waterlinie op TV

Het historische NTR programma Andere Tijden zendt komende vrijdagavond om 22.19 uur een aflevering uit over het Rampjaar 1672, waarin onder andere wordt verteld over het prinselijk hoofdkwartier bij Bodegraven.

De afgelopen tijd heeft u veel kunnen lezen over het Rampjaar, waarin onze Republiek van vier kanten werd aangevallen. Dat jaar stopten we het machtige Franse leger door middel van de Oude Hollandse Waterlinie. Prins Willem III vestigde zijn hoofdkwartier in Hofstede Kruidenburg, bij Bodegraven. Dit zou in 1672 uitgroeien tot het centrum van de ‘Hollandse Oorlog’, omringd door een groot legerkamp.

Oranje slaat terug

Nieuwerbrugger en waterliniekenner Michiel van de Burgt vertelt komende vrijdag, in de aflevering ‘Oranje slaat terug’, hoe dit hoofdkwartier er uit heeft gezien. En hij brengt een bezoek aan de Kruidenburg, waar de prins veel belangrijke gasten heeft ontvangen.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact