Open Havendag en Waterboulevard

Na 3 jaren zonder Open Havendag, keert dit evenement op zaterdag 13 mei eindelijk terug in de Gorcumse binnenstad.

Het terrein Buiten de Waterpoort verandert deze editie in een spectaculair defensieplein, want de Koninklijke Marine komt voor het eerst samen met de Koninklijke Landmacht. Daarnaast meert een drijvende escaperoom aan in de Lingehaven. En voor de allereerste keer sluit de Waterboulevard aan bij de Open Havendag. Hier volg je gratis workshops of activiteiten in, op en rondom het water en maak op een laagdrempelige manier kennis met watersport en waterrecreatie. De Stichting Oude Hollandse Waterlinie zal aanwezig zijn om op deze dag te promoten als beleefbaar erfgoed.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact