Prijs voor scriptie Merle Lammers over 1672

Het Kenniscentrum Waterlinies (NHW/SvA) heeft begin oktober de winnaar van de eerste KCW Scriptieprijs bekend gemaakt. Winnares Merle Lammers schreef haar masterscriptie over de manier waarop tijdgenoten de Hollandse Oorlog (1672-1678) beleefden. In het treffende getitelde ‘Och, ons liefve vaderlant is wel in een seer droefvige staet’ laat Lammers zien hoe Nederlanders in 1672 met brieven, pamfletten, kranten, etsen en andere communicatiemiddelen berichtten over de Franse en Duitse invasie van de Republiek én over de Oude Hollandse Waterlinie. Het onderwerp staat volgend jaar centraal in een van de twee reizende tentoonstellingen van Stichting Oude Hollandse Waterlinie.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact