Inschrijven voor audities Water en Vuur

Tijdens het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende theaters binnen de waterlinie. De audities hiervoor zijn op 13 november 2021.

In 2022 wordt gevierd dat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar geleden het Franse leger stopte. Ook het Rampjaar 1672, waarin ook Engeland, Munster en Keulen binnen vielen, zal landelijk worden herdacht. Er vinden diverse historische festivals plaats, er zijn tentoonstellingen en er is theater.

De nieuwe musical Water en Vuur speelt zich af rond het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie. De jonge prins Willem III leid het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar uit van onervaren jongen tot de redder die ons land nodig heeft.

De Limburgse Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij de boeren meid Marieke. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.

Theatermaker en waterliniekenner Michiel van de Burgt verzorgt de regie en het script, waarbij Florian van der Reijden muziek componeert.

De voorstelling speelt in september en oktober 2022 acht keer in zeven verschillende theaters binnen de waterlinie.

Wil je meespelen, zingen en dansen? Dat kan. Op 13 november zijn de audities.

Kijk voor meer informatie op

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact