Concept omslag kinderboek

Onder water, in het rampjaar

Scheepsjournaal van de zelfgebouwde Duikboot, Wat Dees en Douwe allemaal beleefden toen ze in de Oude Hollandse Waterlinie boven water kwamen.

Dees en haar vriendje Douwe hebben met behulp van YouTube filmpjes zelf een duikboot gemaakt waarmee je door de tijd kunt reizen. Ze zijn met hun boot zo’n 350 jaar achteruit gevaren en komen boven water in de Oude Hollandse Waterlinie in het rampjaar 1672.

Er zijn schuttersgilden uit de Hollandse steden onder bevel van prins Willem III, Franse musketiers van Zonnekoning Lodewijk XIV, een oude man die vroeger kaper is geweest en een jonge tekenaar met een beroemde vader. En er is een Franse kolonel met een schatkist vol goud en zilver. Met hulp van de postduif Gerrit gaan ze op zoek naar de schat om die naar het kamp van de schutters te brengen.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact