Maak kunst over de Oude Hollandse Waterlinie

Op 19 november zijn lokale kunstenaars welkom in Het Groene HartHuys om zich te laten inspireren door het Bodegraafse hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie. Hun werk zal in 2022 worden geëxposeerd tijdens het 350 jarige jubileum.

In het rampjaar 1672 werd het Franse leger tegengehouden door de Oude Hollandse Waterlinie. Het hoofdkwartier lag dat jaar bij , met daar omheen het legerkamp van prins Willem III van Oranje. Bij Nieuwerbrug lagen op dat moment drie schansen. Nadat de Fransen de bevroren waterlinie overstaken, is met de grond gelijk gemaakt. Deze gebeurtenis gaf het dorp Europese bekendheid. Fort Wierickerschans werd het jaar erop aangelegd om herhaling te voorkomen. 

In 2022 zullen we met verschillende activiteiten stil staan bij het 350 jarig jubileum van deze belangrijke plek. De Kunstkring -Reeuwijk en Hoofdkwartier 1672 willen lokale en regionale kunstenaars uitdagen om een werk te maken dat is geïnspireerd door ‘ons’ hoofdkwartier. Waterliniekenner en Nieuwerbugger Michiel van de Burgt zal op 19 november in Het Groene HartHuys in alles vertellen over het hoofdkwartier, de waterlinie en het Rampjaar. Daarbij toont hij ter inspiratie een schat aan afbeeldingen, die achteraf online zijn te bekijken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze avond door een mail te sturen naar info@kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl In de tweede helft van 2022 zullen alle werken worden geëxposeerd in het Wierickehuis in Nieuwerbrug en Het Groene HartHuys.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact