Zondvloed

In sommige musea is de historische speelfilm Zondvloed te zien, dat gaat over een boerengezin tijdens het Rampjaar 1672, ook is de dronevideo Waterlinie in Vogelvlucht  in verschillende musea te zien.  

Zondvloed is een korte historische speelfilm (8 minuten) die het verhaal vertelt van jonge boerenzoon Sijmen in een historisch kantelpunt binnen onze geschiedenis, Rampjaar 1672 

Zondvloed is op 18 maart 2022 in première gegaan tijdens de opening van het jubeljaar 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie en is te zien in het ‘nieuwe oude’ stadhuis in Nieuwpoort. De film maakt onderdeel uit van het Waterlinie Experience Pakket. De film is voor iedereen online beschikbaar via https://www.struinenenvorsen.nl/oude-hollandse-waterlinie/voel-film/ 

Zondvloed is een initiatief van de Stichting Struinen en is onderdeel van de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie van de provincie Zuid-Holland mede ondersteund door de provincie Utrecht, gemeenten Molenlanden, Krimpenerwaard, Gorinchem, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Prins Bernhard fonds en stichting Bisdom van Vliet. 

Ontwikkeld door: Struinen en Vorsen i.s.m. Vector Amsterdam.  

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact