Erfgoedpaspoort

Het erfgoedpaspoort over de Oude Hollandse Waterlinie is een informatief opdrachtenboekje bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.


Over het Erfgoedpaspoort Oude Hollandse Waterlinie

Het erfgoedpaspoort Oude Hollandse Waterlinie neemt de kinderen mee langs dertien historische locaties: Fort Wierickerschans, vestingstad Woerden, Linie van Linschoten, vestingstad Oudewater, Goejanverwellesluis, gemaal de Hooge Boezem, Boezemmolen No. 6, Koeneschans, vestingstad Schoonhoven, vestingstad Nieuwpoort, vestingstad Gorinchem, Slot Loevestein en het Waterlinie Museum.

Hoe werkt het?

Door eropuit te gaan met het paspoort kunnen kinderen de rijke geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672 ontdekken en meer leren over hun leefomgeving. Bij veel locaties kunnen de kinderen een ‘waar of niet-waar’-vraag beantwoorden of een selfieopdracht doen. De kinderen moeten zelf op onderzoek uit en kunnen gebruik maken van de plaatselijke informatieborden, maquettes, VR-palen en musea. Als extra motivatie valt er bij een juist-ingevulde vragenlijst ook een prijs te winnen, namelijk het stripboek “Het Waterwapen.”

Ontwikkeld door: OHW

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Koningsdag 2024 👑🇳🇱

Wist je dat Nederland in het rampjaar 1672 ook een Willem aan het roer had? Willem 3 heeft tijdens het rampjaar het startschot gegeven voor het bouwen van een ingenieuze verdedigingslinie: de Oude Hollandse Waterlinie. 

We wensen je een hele fijne Koningsdag. En laten we proosten op Willem 🥂

#oudehollandsewaterlinie #waterlinies  #groenehart #koningsdag  #koning #willemalexander #rampjaar1672 #hollandsewaterlinies #rampjaar #historie #geschiedenis #historischgenootschap #willem #zeventiendeeeuw #geschiedenisvannederland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact