Canon van de Oude Hollandse Waterlinie 

Canonvannederland.nl is de plek waar de officiële Canon van Nederland ontsloten wordt. Ook kun je er een groot aantal lokale en regionale canons vinden. De site is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis, en in het bijzonder voor leerlingen en docenten in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.  Deze website is ontwikkeld in opdracht van Stichting entoen.nu en wordt onderhouden door het Nederlands Openluchtmuseum.

Ontwikkeld door: Stichting Oude Hollandse Waterlinie. De stichting zet zich samen met provincies, gemeenten en waterschappen in voor het behoud van het erfgoed van de Oude Hollandse Waterlinie. 

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact