Oude Hollandse Waterlinie in Sloep!

De redactie van het tijdschrift Sloep!, een toonaangevend watersportmagazine, is gek op varen langs de Oude Hollandse Waterlinie. Aan de vestingsteden en het bijzondere verhaal van ons erfgoed besteden ze in het super dikke zomertijdschrift dan ook graag en uitgebreid aandacht in een 4 pagina’s tellend artikel. 

In de laatste editie Sloep! 16 kun je uitgebreid lezen over de geschiedenis en er is een mooie kaart van de Oude Hollandse Waterlinie geplaatst. Verder benadrukken ze de vele plekken waar nog historische elementen zichtbaar zijn langs de Oude Hollandse Waterlinie.  “Stuk voor stuk zijn de vestingsteden goed herkenbaar in het landschap en geven ze niet alleen een beeld van deze oudste waterlinie, maar ook van het rijke culturele leven uit de Gouden Eeuw.” Aldus redacteur Leo van der Kolk.

Benieuwd naar het magazine of abonnee worden? Via deze link kom je op de website van de uitgever.

Gorinchem mooiste vestingstad

Gorinchem is door de ANWB uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland. Deze vestingstad is dan ook een van de pareltjes van de Oude Hollandse Waterlinie. Wij feliciteren de gemeente Gorinchem van harte met deze fantastische erkenning!

“Gorinchem is beeldschoon gelegen op de plek waar de Linge uitmondt in de Merwede. Schitterend bewaard gebleven zijn de wallen: een groen lint om de stad met knoeperds van kastanjes en platanen om onder te flaneren én met zicht op de ommelanden, de rivier en de vele verdedigingswerken. Die combinatie van zicht op de rivier, ring van groen en levendige binnenstad maakt Gorinchem tot een smakelijke bonbon.”, aldus de jury.

Wil je Gorinchem ontdekken? Ga naar de website mooigorinchem.nl of wandel binnenkort eens het Waterlinieommetje Gorinchem van de Oude Hollandse Waterlinie.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact