Goudse Uitwaai Route

Ontsnap even aan de drukte van Gouda en laat je verwelkomen door de rust en ruimte van de Krimpenerwaard. Trek je wandelschoenen aan en verken het betoverende landschap van Het Beijerse, volg de schilderachtige paden van de Korte Tiendweg en ontdek de Goejanverwelledijk.

Terwijl je onderweg bent kom je langs een aantal bijzondere plekken, zoals het sfeervolle IJsselhuis Museumhavencafé, het historische IJsselhuis, de heerlijke lekkernijen bij Arjan van der Eijk De Echte Bakker, de geheimzinnige charme van Museum Paulina Bisdom van Vliet, de gastvrijheid van Het Witte Hof, en de culturele schatten van Museum Gouda. Je reis eindigt waar het begon, bij het IJsselhuis Museumhavencafé. Laat je verrassen door alle prachtige ontdekkingen zo dichtbij huis.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Een betoverende avond vol kunst en muziek! Op zaterdag 9 december is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het magische decor voor de Nacht van het Zilver.

Ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden openen deze avond hun deuren en bieden een intieme avond Romantic Christmas shopping. Speciaal voor deze avond worden nieuwe collecties gepresenteerd door de zilverkunstenaars. De stad is feestelijk verlicht, de grote kerstboom wordt aangestoken, er is een lampionnenoptocht en een vuurshow 🎄💡🏮🔥 Je vindt meer informatie op onze website. Kijk dan bij evenementen.

Foto's @schoonhoven_zilverstad

#Schoonhoven #schoonhovenzilverstad #zilverstad #zilver #goud #nachtvanhetzilver #krimpenerwaard
#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #december #kerstsfeer #erfgoed #stadsfotografie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact