Vroeger en Nu Wandelingen

Op vrijdag 3 juni openden wethouder Arjan Wisseborn en Anastasia van der Lugt, directeur van de stichting Oude Hollandse Waterlinie, de nieuwe Vroeger en Nu wandelingen door Nieuwer Ter Aa en Kockengen en langs de tussenliggende route door het Groene Hart. Tegelijkertijd werd bij het bord bij de Dooijersluis het nieuwe logo van 350 jaar OHW op een gloednieuwe vlag onthuld in de aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Waterschap AGV, de gemeente, de provincie en lokale experts die hun kennis inbrachten.

Juliette Jonker, de samenstelster van de wandelingen, belichtte het belang van bewustwording van mensen voor ons prachtige cultuurlandschap, de veranderingen die hierin hebben plaatsgevonden en de opties die er in de toekomst liggen. We hopen dat deze bordenroutes bijdragen aan bewondering en respect.

Tijdens de wandeling over het wonderschone wandelpad langs de Bijleveld naar het volgende bord bij de Spengense molen lichtte Niels van den Berg nog allerlei bijzonderheden toe over dit mooie en nog redelijk intacte landschap. Een bijzondere ochtend!

De super leuke routes zijn ook online te volgen: www.nieuwerteraavroegerennu.nl en www.kockengenvroegerennu.nl. Net als de andere Vroeger en Nu wandelingen in Stichtse Vecht door Vreeland, Loenen, Maarssen en Breukelen Op pad dus!

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact