Symposium Deltares

Spreker Bea de Buisonjé. Foto: Marianne Vlak.

Bij het ‘Symposium Reconstructie Oude Hollandse Waterlinie’ op vrijdag 2 december sprak Bea de Buisonjé namens het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht én namens Stichting Oude Hollandse Waterlinie over de rol van het waterschap in het beheer en behoud van cultureel erfgoed, de rol die historische locaties en waterbouwkundige kunstwerken hebben in het watersysteem, en het belang van de historische verhalen over deze plaatsen. Als tegenhanger van ons verhaal sprak Hanneke van der Klis namens Deltares over het watermanagement van de toekomst, en hoe Deltares hier als kennisinstituut aan bijdraagt.

Tijdens het symposium is er ook vertelt over een project van Koen Berends (Deltares) over een reconstructie van de Oude Hollandse Waterlinie. Daar kunt u hier meer over lezen.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje  #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact