Stripvlogger vlogt over Het Waterwapen

De Stripvlogger (Marcel) heeft een hele leuke vlog gemaakt over ons historische stripboek Het Waterwapen. Wat een fijne aandacht voor dit jubileumboek! Lees meer en bekijk de vlog.

Op zijn website schrijft de vlogger ter inleiding: “Nederland heeft een lange geschiedenis met water. We hebben er lang tegen gevochten en geprobeerd het te bedwingen. Dit heeft geleid tot bijvoorbeeld de Deltawerken. Maar nog veel meer zaken. Nederland staat bekend als een land wat verstand heeft van waterwerken.

Buiten het vechten tegen water, is er ook een tijd geweest dat water als wapen is gebruikt. Maar dan als verdedigingswapen. Dat begon zo’n 350 jaar geleden, in 1672. Nederland was nog aan het bijkomen van de 80 jarige oorlog, tegen Spanje, toen de volgende vijand zich aankondigde: Frankrijk.”

In de vlog is hij bijzonder enthousiast over het stripboek Het Waterwapen van de Oude Hollandse Waterlinie, dat gemaakt is ter ere van het 350 jarig bestaan in 2022. Het is geschreven door Ad Maas en getekend door Fred de Heij.

Bekijk de vlog hier

Wil je zelf het stripboek bestellen? Dat kan via onze website: stripboek bestellen

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Welkom! We hebben er de laatste maanden veel volgers bij gekregen. We vinden het super tof dat je ons volgt 🤗 Maar misschien vraag je je af; wat is precies de Oude Hollandse Waterlinie? Een korte uitleg. 

De Oude Hollandse Waterlinie werd in 1672 bedacht om een Franse invasie van Holland te voorkomen. Door het polderland onder water te zetten creëerde men een ondoordringbare linie. Anderhalf jaar lang probeerden de Franse legers om wegen door de Waterlinie te vinden, maar zonder resultaat. In november 1673 trokken zij zich terug.

De Oude Hollandse Waterlinie had een enorme omvang, en was op haar hoogtepunt groter dan het IJsselmeer. De linie was ongeveer een halve meter diep. De sloten werden onzichtbaar, maar het was niet diep genoeg om over te varen. Franse soldaten die door de ondiepe waterlinie liepen konden dus plots in een sloot vallen......

Wil je de uitgebreide versie lezen over het ontstaan van de Oude Hollandse Waterlinie? Kijk dan op onze website en ga naar het kopje historie. 

Foto @westphilwandelt 
Locatie: één van de iconen langs de Oude Hollandse Waterlinie, het Muiderslot in Muiden.

#amsterdamcastle #muiderslot #Muiden
#kasteleninnederland #castle #castles
#kasteel #oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie  #rampjaar1672  #vestingstad #vestingsteden #vesting #castlephotography #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #historie #erfgoed #visitgooivecht #castles_oftheworld #visitnetherlands #droneoftheday #dronepics #dronepilot #drone #dronelife #dronephotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact