Stripvlogger vlogt over Het Waterwapen

De Stripvlogger (Marcel) heeft een hele leuke vlog gemaakt over ons historische stripboek Het Waterwapen. Wat een fijne aandacht voor dit jubileumboek! Lees meer en bekijk de vlog.

Op zijn website schrijft de vlogger ter inleiding: “Nederland heeft een lange geschiedenis met water. We hebben er lang tegen gevochten en geprobeerd het te bedwingen. Dit heeft geleid tot bijvoorbeeld de Deltawerken. Maar nog veel meer zaken. Nederland staat bekend als een land wat verstand heeft van waterwerken.

Buiten het vechten tegen water, is er ook een tijd geweest dat water als wapen is gebruikt. Maar dan als verdedigingswapen. Dat begon zo’n 350 jaar geleden, in 1672. Nederland was nog aan het bijkomen van de 80 jarige oorlog, tegen Spanje, toen de volgende vijand zich aankondigde: Frankrijk.”

In de vlog is hij bijzonder enthousiast over het stripboek Het Waterwapen van de Oude Hollandse Waterlinie, dat gemaakt is ter ere van het 350 jarig bestaan in 2022. Het is geschreven door Ad Maas en getekend door Fred de Heij.

Bekijk de vlog hier

Wil je zelf het stripboek bestellen? Dat kan via onze website: stripboek bestellen

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact