Proefinundatie bij de Wierickes

De proefinundatie gefotografeerd vanaf de parallelweg van de A12, ten zuiden van Fort Wierickerschans.

In samenwerking met Waterschap De Stichtse Rijnlanden stelt Staatsbosbeheer momenteel de inundatie van het gebied tussen de Wierickes in. De inundatie is een test om te kijken welk waterpeil kan worden bereikt. Het gebied toont hierdoor op het moment vele kenmerken van de Oude Hollandse Waterlinie. Het peil wordt voorlopig ingesteld tot maximaal 1.90 -N.A.P. (Normaal Amsterdams Peil), dat afgelopen weekend bereikt is, en wordt rond 18 februari weer verlaagd. In de loop van het voorjaar wordt bij de Prinsendijk ook een groot bord over de Oude Hollandse Waterlinie geplaatst.

Herstel wandelroute

Er is recent besloten dat de wandelroute langs de Dubbele Wiericke bij Nieuwerbrug wordt hersteld. Dit gebeurt met steun van ProRail, de provincie en de gemeente, onder voorwaarde dat dit geen problemen veroorzaakt voor de stabiliteit van het spoor.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact