Oude Waterlinie route

Verken de rijke geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie tijdens de Oude Waterlinie Route, een prachtige wandeltocht die je meeneemt langs historische locaties en idyllische landschappen. Je loopt langs de Enkele รฉn Dubbele Wiericke, beide behoren tot de Oude Hollandse Waterlinie. Halverwege ligt Fort Wierickerschans, gebouwd in opdracht van Willem III (1673) ter versterking van de waterlinie.

De Oude Hollandse Waterlinie, gevormd door de beide Wiericken en de polder Lange Weide ertussen, is opgeworpen op initiatief van Willem III in 1672. De historie verhaalt, dat hij persoonlijk, als jochie van 21, toezicht hield op de werkzaamheden vanuit hoeve Knodsenburg aan de overzijde van de Rijn. Toen de linie zijn waarde moest bewijzen legde de strenge vorst de zwakte ervan bloot en de Hollandse veldheren kozen het hazenpad. Het kostte kolonel Pain-et-vin letterlijk zijn kop: als zondebok werd hij onthoofd in Alphen.

Routebeschrijving

Start– en eindpunt: Dorpshuis Custwijc, Laageind 1, Driebruggen
Lengte: 12,7 km
Duur: 3 ร  4 uur
Onverhard: 50%

Vanaf het Dorpshuis Custwijc volg je de Kerkweg tot aan de ophaalbrug. Steek over naar de ophaalbrug en vervolg de route langs de aangewezen knooppunten en aanwijzingen.

Verken onderweg historische bezienswaardigheden zoals de Wierickerschans en geniet van de prachtige natuur langs de Enkele Wiericke. Neem de tijd om te ontspannen bij lokale attracties zoals Kaasboerderij Conny Vroege en Theetuin de Koffietuin.

Eindig je reis terug bij Dorpshuis Custwijc, waar je de rijke geschiedenis van de Oude Waterlinie hebt ervaren en genoten hebt van een heerlijke wandeling door het betoverende landschap.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: โ€œMijn Oude Hollandse Waterlinieโ€œ

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact