Maquette Kasteel Montfoort

Ontdek het verleden van Kasteel Montfoort in de nieuwe expositie. Hoe zag Kasteel Montfoort er vroeger uit? Dit vroeg Stichting Oud Montfoort zich af in de aanloop naar de expositie. Er is onderzoek gedaan en er is nu een maquette in de maak met de gegevens voor zover die bekend zijn.

Het bleek dat verschillende gegevens elkaar tegenspraken. Toch wilden ze het graag weten. Er zijn meerdere gravures, het kasteel is daarbij te zien van verschillende kanten, zelfs schuin van boven. Er zijn ook stadsplattegronden, zoals die van Blau, waarbij het kasteel rechthoekig lijkt. En er zijn gedeeltelijk gegevens uit opgravingen, eind tachtiger jaren van de vorige eeuw.

Uit al die gegevens komen er een paar zaken die overal min of meer het zelfde zijn, maar ook grote verschillen en tegenstrijdigheden.


Een paar zaken zijn al zeker

Met deze gegevens is een reconstructie getekend en wordt momenteel op schaal nagebouwd onder leiding van meester-maquettebouwer Jan van Loon. Deze reconstructie wordt nu elke donderdagochtend op schaal nagebouwd onder leiding van meester-maquettebouwer Jan van Loon. Bezoek op donderdagochtend of wanneer stadsmuseum De Knoperij open is om de groeiende maquette te bewonderen! Een unieke manier om de fascinerende geschiedenis van Kasteel Montfoort te ervaren.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact