Groene Hart Winterwandelen


Hup je jas aan en naar buiten! Beleef de winter in het Groene Hart met een frisse wandeling en warm jezelf weer op in een gezellig restaurant of eetcafé. Wandel door vestingsteden, pittoreske dorpen of door natuurgebieden. Plof daarna neer bij heerlijke restaurants langs de route om op te warmen. Geniet van een lekker drankje of lunch en proef het Groene Hart.

Deze winter heeft het Groene Hart voor het Winterwandelen 10 leuke routes mét horeca ontwikkeld. Op de website staan genoeg routes om de winter op een gezellige en actieve manier mee door te komen! De wandelingen zijn zeer gevarieerd, van ons waterlinieommetje in Oudewater, tot een keramiekroute in Gouda. Of loop je liever een dorps- of natuurwandeling? Kiezen hoeft niet, je kunt ze gewoon allemaal lopen wanneer het jou uitkomt en op jouw eigen tempo.

Veel van de routes liggen in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Je kunt op diverse plekken de geschiedenis van deze verdedigingslinie nog terugzien. En misschien kom je ook nog wel een paar van die leuke VR-palen tegen voor een kijkje in het verleden.

Bekijk alle wandelingen snel even op de website en plan je wandeling.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact