Mooi Gorinchem – blog Bijzonder Plekje

Marleen Brekelmans van Bijzonder Plekje heeft een blog gepubliceerd over haar stedentrip in mooi Gorinchem. Ze neemt je mee op een ontdekkingsreis van 24 uur door deze historische vestingstad en deelt verschillende hoogtepunten die de stad te bieden heeft.

Marleen raadt een vroege start aan, zodat je optimaal kunt genieten van Gorinchem. Een wandeling over de vestingwallen wordt voorgesteld als een goede manier om de dag te beginnen. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Ze stopt ook in de Lingehaven, waar je historische schepen kunt bewonderen en ontspannen op gezellige terrasjes.

Het blog geeft ook suggesties voor culturele bezienswaardigheden in Gorinchem, zoals het indrukwekkende stadhuis met zijn rijke geschiedenis. Marleen wijst ook op de Grote Kerk, een bijzonder bouwwerk met een uitkijktoren waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Daarnaast wordt in het blog een aantal keer aandacht besteed aan de Oude Hollandse Waterlinie.

Er komen diverse eet- en overnachtingsmogelijkheden aan bod, zodat je je 24-uurs stedentrip in Gorinchem compleet kunt maken. Voor het volledige artikel en meer informatie over deze stedentrip in Gorinchem kun je terecht op de website van Bijzonder Plekje.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact