Mooi Gorinchem – blog Bijzonder Plekje

Marleen Brekelmans van Bijzonder Plekje heeft een blog gepubliceerd over haar stedentrip in mooi Gorinchem. Ze neemt je mee op een ontdekkingsreis van 24 uur door deze historische vestingstad en deelt verschillende hoogtepunten die de stad te bieden heeft.

Marleen raadt een vroege start aan, zodat je optimaal kunt genieten van Gorinchem. Een wandeling over de vestingwallen wordt voorgesteld als een goede manier om de dag te beginnen. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Ze stopt ook in de Lingehaven, waar je historische schepen kunt bewonderen en ontspannen op gezellige terrasjes.

Het blog geeft ook suggesties voor culturele bezienswaardigheden in Gorinchem, zoals het indrukwekkende stadhuis met zijn rijke geschiedenis. Marleen wijst ook op de Grote Kerk, een bijzonder bouwwerk met een uitkijktoren waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Daarnaast wordt in het blog een aantal keer aandacht besteed aan de Oude Hollandse Waterlinie.

Er komen diverse eet- en overnachtingsmogelijkheden aan bod, zodat je je 24-uurs stedentrip in Gorinchem compleet kunt maken. Voor het volledige artikel en meer informatie over deze stedentrip in Gorinchem kun je terecht op de website van Bijzonder Plekje.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

πŸ—“ 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
πŸ“Έ Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact