De musea zijn weer geopend!

Na ruim een half jaar zijn de musea weer geopend! Op reservering bezoekt u de leukste exposities en tentoonstellingen rondom de Oude Hollandse Waterlinie. Wat er allemaal op de agenda staat? Wij zetten een aantal tentoonstellingen op een rij:

Het Waterliniemuseum

Het Waterliniemuseum bevindt zich in Fort bij Vechten, Bunnik. Het museum heeft verschillende exposities waaronder:

  • Tentoonstelling ‘Sterk Water’
  • De Kinder Doe expo [vanaf 1 juli 2021]
  • De Romeinen tentoonstelling

Naast een bezoek aan het Waterliniemuseum is de museumwinkel ook geopend en kun je in de omgeving prachtige fiets- en wandelroutes vinden.

Openingstijden | Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend

Reserveer hier uw plekje

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een kasteel en fort in één en bevindt zich nabij Woudrichem. Slot Loevestein viert het Hugo de Groot jaar met de expositie ‘400 jaar Hugo de Groot’. Ontdek de Middeleeuwen, de ontsnapping van Hugo de Groot uit Slot Loevestein en de historie van de Hollandse Waterlinie.

Openingstijden | Iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Reserveer hier uw plekje

Benieuwd naar nog meer tentoonstellingen, exposities of activiteiten? Neem dan een kijkje op Forten.nl 

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Je hebt nog 3 dagen om mee te doen aan onze fotowedstrijd. 

Het thema van deze fotowedstrijd is: ‘Wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie’ 🚶‍♂️🚶‍♀️Wij hebben namelijk dit jaar een prachtige wandelgids uitgebracht waar wij enorm trots op zijn! 

De winnaar krijgt een geldbedrag van € 150,-. De tweede prijs krijgt € 100,-. En de derde prijs € 50,-. Je hebt tot uiterlijk 1 oktober de tijd om je foto('s) in te sturen. 
📷 De foto mag maximaal 2 jaar oud zijn.
📷 Het is een voorwaarde dat de foto is genomen in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Dit gebied loop van het Muiderslot in Muiden tot aan Slot Loevestein nabij Gorinchem. 
📷 Kijk voor de overige voorwaarden en voor meer informatie op oudehollandsewaterlinie.nl/fotowedstrijd-2023

Foto: Stenen beer in Nieuwpoort

#fotowedstrijd #foto #fotograaf
#oudehollandsewaterlinie #Nieuwpoort #verdedigingswerken #verdediging #molenlanden #photocompetition #photocontest #vestingwallen #vesting #vestingstad #vestingsteden #wandelen #wandelgids #wandelroute #hollandsewaterlinies #waterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact