Buitenexpositie Linie van Boven

De Oude Hollandse Waterlinie is het best te bewonderen vanuit de lucht. Verdedigingswerken in ons oeroude polderlandsschap zijn vanaf hoogte goed zichtbaar. Je ziet geometrische stervormen van 17-eeuwse vestingsteden, strategische ligging van sluizen en de diversiteit van het landschap.

Een expositie ‘Linie van Boven’ heeft 24 luchtfoto’s van de Oude Hollandse Waterlinie, die liep van Muiden tot voorbij Woudrichem. Om Holland te beschermen werden de polders onder water gezet. Onder leiding van de Staten van Holland en Prins Willem III van Oranje groeide de waterlinie in de zomer van 1672 uit tot een onoverkomelijke waterhindernis.

De expositie is de hele maand juni te bezichtigen in Nieuwpoort locatie ‘t Hooft

Voor kinderen (6-12 jaar) is er een leerzame speurtocht langs de doeken gemaakt. De speurtocht is vanaf 5 juni af te halen bij Eetcafé de Dam.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje  #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact