Natuurlijk, de WAARD!

In Museum Nieuwpoort staat de gave wisselexpositie “Natuurlijk, de WAARD! – Land van donken en stroomruggen” te zien. Ervaar de veelzijdige natuur in de Alblasserwaard in relatie tot het water en maak kennis met het typische polderlandschap. Een bijzondere plaats binnen de expositie is er voor de 5000 jaar oude veeneiken. Kom kijken en beleef de Alblasserwaard met de kenmerkende knotwilgen, eendenkooien, bevers, reigers en planten!

Nieuwpoort, en vooral de wateren van dit prachtige vestingstadje, zijn heel belangrijk in onze geschiedenis. Waar nu deze prachtige natuur, planten en dieren die je in de expositie voorbij ziet komen samen komen, vielen in 1672 de Fransen ons aan. Het water had tot doel de rivier te verdedigen, die als mogelijke toegangsroute kon dienen voor vijandelijke troepen, die via het water of via de hoger gelegen oeverwallen de provincie Holland zouden kunnen binnenvallen.

Kom snel de natuur en geschiedenis van Nieuwpoort bekijken bij deze interessante expositie!

Praktische informatie

Woensdag – vrijdag – zaterdag
van 13.30 – 17.00 uur. (na 1 november: van 13.30 – 16.30 uur)

  • 25-05-2024 t/m 01-04-2025
  • Nieuwpoort
  • Museum Nieuwpoort - Hoogstraat 53 - 2965 AK Nieuwpoort
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact