Kinderboek Onder Water in het Rampjaar

Deel twee van Kinderboek Onder Water in het Rampjaar (1672) is verschenen! ‘Onder Water’ zijn fantasievolle leesboeken met veel krabbels en vol avonturen, maar wel gebaseerd op ware bronnen. Voor de leeftijd van ca. 8-10 jaar. Rob Schultheiss en Elganan Jelsma hebben de boeken bedacht, geschreven en getekend. Zij zijn al jaren actief in de kunst- en cultuurwereld en organiseren tentoonstellingen.

Het verhaal

Met behulp van YouTube filmpjes hebben Dees en haar vriendje Douwe zelf een duikboot gemaakt. Maar ze zijn erachter gekomen dat er met het maken van de duikboot iets vreemds is gebeurd want hij kan naar ‘vroeger’ varen.

Dees en Douwe stellen de boot zo in dat ze meer dan 125.000 dagen achteruitvaren en boven water komen in de Oude Hollandsche Waterlinie, in de zomer van het rampjaar 1672. Daar komen ze terecht in een legerkamp van de republiek der Nederlanden terwijl aan de andere kant van het water een vestingstadje is bezet door soldaten van de Franse koning Lodewijk XIV.

Prins Willem III van Oranje heeft van de Nederlandse regering de opdracht gekregen om de veldtocht tegen de Fransen te leiden, maar het Franse leger heeft veel meer soldaten, kanonnen, paarden, geweren en andere spullen. Het Nederlandse leger bestaat gedeeltelijk uit ‘huurlingen’, soldaten die trouw hebben gezworen aan hun eigen kapitein en willen vechten voor iedereen die ze maar wil betalen. En voor de rest uit gewone burgers, die in de grote steden in schutterijen georganiseerd waren en nu naar het kamp zijn gekomen.

In het Nederlandse kamp ontmoeten Dees en Douwe de jonge schutter Arie die voor de paarden in het Nederlandse kamp zorgt, en zijn zusje Aaltje die in de keuken werkt. Om een idee te krijgen waar de Franse soldaten precies zijn en hoe ze het vestingstadje kunnen benaderen, worden tekenaar Korneel, Arie en Douwe op onderzoek gestuurd.

Als ze horen dat de Franse commandant in het vestingstadje een grote kist vol met gouden en zilveren munten heeft, maken ze een plan om die kist te roven en het geld aan de commandant van het Nederlandse kamp te geven.

Om te zorgen dat ze niet opvallen moeten Douwe en Dees zich natuurlijk wel op de juiste manier kleden en zich gedragen als gewone mensen uit de ‘gouden eeuw’.

Meer informatie

Verkoopprijs: €14,95, 256 pg, hardcover, veel zwart/wit illustraties.

Ook verkrijgbaar via de webshop GooisKunstkabinet https://www.gooiskunstkabinet.nl/webshop/

Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid Holland, St. Oude Hollandse Waterlinie en St. PubArt.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Beklim de 235 treden van de Grote Kerk in Naarden en geniet van het adembenemende uitzicht!

Elke week van mei t/m oktober kun je met een gids op torenbeklimming. Bekijk zelf de ster van de vesting liggend in het Gooise landschap. Een gids van de vereniging neemt je mee voor deze prachtige ervaring! Beklim de 235 treden van de 45 meter hoge toren en geniet van het adembenemende uitzicht.

Praktische informatie

Zaterdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur. Andere dagen op aanvraag.

Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio.

Foto @vestingnaarden

#droneoftheday #dronepics #dronepilot #dronefotografie #dronelife #dronephotography #droneshots #dronestagram #visitgooivecht #visitnetherlands #hiermoetjezijn #naardenvesting #naarden_vesting #holland_photolovers #nederlandinbeeld #igholland #vestingstadnaarden #vestingsteden #vestingstad #hollandsewaterlinies #oudeholandsewaterlinie #gooi #waterlinie #cityscape #cityscapes #grotekerk #droneoftheday

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact