Liniepad Abcoude

De wandeling over het Liniepad geeft een goed beeld van de vroegere Stelling van Amsterdam tussen Fort Abcoude en Fort bij Nigtevecht. De Stelling van Amsterdam is een militair verdedigingswerk dat tussen 1870 en 1915 is aangelegd ter bescherming van Amsterdam. De 135 kilometer lange ring is nooit als verdedigingswerk gebruikt, maar staat als uniek moment wel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het wandelpad is genoemd naar de liniedijk waar je een deel van de wandelroute overheen wandelt. Verder heeft het riviertje het Gein een belangrijke plaats op deze wandelroute.

Meer informatie
Fort Abcoude is een oase in de randstad. Eenmaal op het forteiland waan je je in een compleet andere wereld die je zal inspireren en je nieuwsgierig maakt. De gerenoveerde kazernes, omringd door natuurschoon, vormen een uniek en authentiek decor om te ontmoeten, te beleven, te vieren, te genieten, los te laten en weer op te laden. 

Let op: Op de liniedijk en op Fort bij Nigtevecht zijn honden niet toegestaan. Een deel van de route gaat over de openbare weg. Hier zijn honden toegestaan.