Oude Hollandse Waterlinie Journaal 12

Het maandelijkse Waterlinie Journaal vertelt wat er gaande is in het hart van de Oude Hollandse Waterlinie. In deze januari-editie hebben we het over historische verhalen, weetjes en nieuwtjes rond de Oude Hollandse Waterlinie.

Voor een playlist van alle journalen, klik hieronder.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wandelen met de kids en ze steken er ook nog wat van op 😉

Bezoek in de meivakantie vestingstad Oudewater en 
maak er een korte wandeling met een spannend verhaal!

Ontdek tijdens dit ommetje van 4 kilometer het rijke erfgoed van Oudewater als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. De vestingwerken uit de zeventiende eeuw zijn nog steeds zichtbaar in de stad, vooral langs de Grote Gracht.

Bezoek met de kids de beroemde Heksenwaag, het Touwmuseum, het pittoreske Ooievaarsnest of maak een vaartocht over de grachten. Leuk en leerzaam tegelijk!
 
Tips voor onderweg:

@heksenwaag Hier wordt de geschiedenis van de heksenvervolgingen wordt verteld. Wanneer werd je van hekserij beschuldigd? Wat gebeurde er dan met je? Laat je wegen en ontdek of je een heks bent.... Gratis toegang met de Museumkaart.

@touwmuseum Op de originele lijnbaan uit 1881 kunnen de kinderen hun eigen (spring)touwtje draaien. Er is een puzzeltocht door het museum en er is een ontdekzolder met speelschip. En er kan gespeeld worden in de speeltuin naast het museum.
Gratis toegang met de Museumkaart.

@tipoudewater Boek bij TIP Oudewater een rondvaart over de grachten met de Geelbuik. 

Bekijk de route op onze website 
https://oudehollandsewaterlinie.nl/routes/waterlinieommetje-oudewater/

Foto Paula Bouman.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact