Nieuw boek Ursula Philippota

Tijdens het Rampjaar 1672 zijn er veel brieven geschreven die goed bewaard zijn gebleven op Kasteel Amerongen en Kasteel Middachten. Schrijfster Hermini Manschot-Tijdink raadpleegde de vele brieven en andere archiefstukken om over het leven van Ursula Philippota te schrijven. De levensgeschiedenis is afgelopen mei verschenen in de vorm van het boek ‘De eigenzinnige erfdochter van Middachten’. Het jarenlange onderzoek levert een boeiend verhaal op van een familie in een roerige tijd van oorlogen en rampen.

Herdenking Rampjaar 1672
In 2022 is het 350 jaar geleden dat Nederland van alle kanten werd aangevallen door Franse, Duitse en Engelse troepen onder leiding van Lodewijk XIV. Kasteel Middachten was één van de kastelen in het door de Fransen bezette gebied. De echtgenoot van Ursula Philippota, Godard van Reede-Ginkel, is de zoon van Margaretha Turnor en vocht als kolonel mee in het Staatse leger. Bezitters van grote huizen en kastelen werden gechanteerd door de vijand. Zij moesten enorme bedragen betalen, anders ging het huis in vlammen op.

Het boek is te koop in de Kasteelwinkel van Kasteel Amerongen.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact