Het Oude Hollandse Waterlinie biertje

In Oudewater wordt veel aandacht geschonken aan de Oude Hollandse Waterlinie en het 350-jarig jubileum. Zo werd op vrijdag 27 mei in het Stadhuis van Oudewater onder veel belangstelling het Oude Hollandse Waterlinie biertje gelanceerd. Dit speciaalbier is uitgebracht door Stadsbrouwerij Oudewater. 

Bedenker van het biertje is beleidsadviseur Laurens Potman, die op allerlei manieren wil laten zien dat Oudewater onderdeel is van deze waterlinie. Burgemeester Danny de Vries verrichte de lancering en mocht als eerste proeven. Hij vertelde erg blij te zijn met dit mooie initiatief en deze samenwerking. En ook dat het erg goed smaakte! 

Over het Oude Hollandse Waterlinie biertje: Stadsbrouwerij Oudewater wil de gezelligheid met elkaar onderschrijven door speciaalbiertjes uit te brengen waarvan de namen afstammen van de historische Oudewaterse brouwerijen en gebeurtenissen. Oudewater maakt sinds 1672 als vestingstadje deel uit van De Oude Hollandse Waterlinie.

Voor het samenstellen van ons vijfde speciaal biertje zijn we op zoek gegaan naar fris en bitter. Wij vinden dat de woorden fris en bitter een directe relatie hebben met de Oude Hollandse Waterlinie. In het nieuwe speciaal biertje proef je in de verte een lichte citrus met een spannend bittertje, want spannend was het in die tijd. De citrus en het bittertje komen uit de Amerikaanse hop die we hebben gebruikt.
Het resultaat is een verrassend frisse amber. Een heerlijke dorstlesser die z’n naam eer aan doet. Proef ‘m maar en blijf nog even! Want waar ze de Oude Hollandse Waterlinie schenken is het altijd gezellig! Kijk voor meer informatie op https://bierwaarjevoorblijft.nl/verkooppunten/.