Wandelgids

De spiksplinternieuwe Wandelgids Oude Hollandse Waterlinie is uit!

Deze mooie wandelgids is een echte must-have voor iedere wandelaar. Ga op pad in 11 etappes langs deze waterlinie met een spannend verhaal. Hoe hield deze verdedigingslinie de vijand tegen in 1672? En wat gebeurde er op de diverse locaties zoals rivieren, sluizen, molens en vestingsteden? Je ontdekt het al wandelend zelf. Het enige wat jij hoeft te doen, is je wandelschoenen aantrekken!

Wandel van het Muiderslot, dwars door het Groene Hart, tot Slot Loevestein en ontdek de waterrijke natuur en vestingsteden. Er is onderweg enorm veel te zien. In de gids staan duidelijke kaarten en prachtige foto’s van het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Ook is er aanvullende historische informatie geplaatst per etappe. Op deze manier is wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie niet alleen ontspannend en gezond, maar ook leuk en leerzaam! Hieronder lees je hoe je hem kunt bestellen.

Bestellen

Je kunt de wandelgids bestellen voor 19,95 euro, exclusief 2,95 verzendkosten via de link hieronder. Na je bestelling ontvang je een betaallink. Daarna zullen we de wandelgids aan je verzenden. Kun je ook niet wachten om op pad te gaan langs de Oude Hollandse Waterlinie? Bestel hem dan snel. Of geef hem cadeau aan je vriend of vriendin die ook zo gek is op wandelen!

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Fotowedstrijd 2024 📸 Ook dit jaar organiseert Stichting Oude Hollandse Waterlinie weer een fotowedstrijd, dit jaar met het thema “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“. 

Er zijn mooie geldprijzen te winnen; de eerste prijs is € 150,- euro. Daarnaast is er ook nog een tweede prijs van € 100,- en derde prijs van € 50,- euro . Je hebt tot 1 oktober 2024 om maximaal drie (digitale) foto’s in te sturen. Dit kan per e-mail naar: contact@ohwl.nl.

Het is een voorwaarde dat de foto is genomen in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie, van het Muiderslot in Muiden tot aan Slot Loevestein bij Gorinchem. Wil je weten wat er precies allemaal tot dat gebied behoort? Kijk dan op onze homepage. Hier vind je ook de voorwaarden. 

Ga erop uit en fotografeer jouw favoriete plek langs de OHW!

Foto: Winnaar fotowedstrijd 2023 - Patrick Ippel

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact