Hollandse Boerenkaas Route

De Hollandse Boerenkaas Route is een fietsavontuur dat je meeneemt door de weidse Cheese Valley, een gebied doordrenkt met eeuwenoude kaasgeschiedenis tussen Bodegraven, Reeuwijk, Woerden, Gouda en de Krimpenerwaard. Stap in het oer-Hollandse landschap met grazende koeien en kronkelende sloten met knotwilgen, en proef de verrukkelijke Hollandse boerenkaas.

Verken het prachtige landschap en geniet onderweg van afstapmomenten in Bodegraven en Oudewater, waar je kunt proeven van lokale lekkernijen en de gezellige stadscentra kunt verkennen. Ontdek de rijke kaashistorie in Woerden en Gouda, en vergeet niet te stoppen bij lokale bezienswaardigheden zoals kaasmusea en historische boerderijen.

Informatie

Startpunt: Landal De Reeuwijkse Plassen
Eindpunt: Landal De Reeuwijkse Plassen
Lengte: 54 km
Duur: Ongeveer 5 uur

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact