Naarden en de Waterlinies

Bezoek de tentoonstelling Naarden en de Waterlinies en bekijk de film over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zo komt de geschiedenis van de stad tot leven en kun je de Vesting Naarden verder verkennen.

De rol van water

Water is al eeuwenlang een belangrijk verdedigingsmiddel voor Nederland. Tijdens het Rampjaar 1672 werd het land vanaf Muiden tot aan Gorinchem en Heusden onder water gezet om de vijand te stoppen. Zo ontstond de Oude Hollandse Waterlinie. Naarden werd er een belangrijk onderdeel van en kreeg daarom uitgebreide vestingwerken. De strategische waarde van de waterlinie en de stad Naarden bleven door de eeuwen heen onverminderd groot.

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 11:00 tot 16:00 uur in de Gele Loods.

  • 10-02-2024 t/m 18-06-2024
  • Naarden
  • Ruijsdaelplein 10, 1411 RD Naarden
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact