Het Verhaal van het Gemaal

Van 1 april tot 1 november opent het Gemaal in Haastrecht haar deuren voor bezoekers die interesse hebben in het waterbeheer van West-Nederland. Hoe heeft het veenweidegebied van West-Nederland zo ver kunnen zinken en welke gevolgen heeft dat voor de waterhuishouding? Welke vernuftige oplossingen hebben de mensen door de eeuwen bedacht om het water de baas te blijven? En wat is er nodig om in de toekomst de voeten droog te houden? Maquettesfilmskaarten en originele machines in Gemaal De Hooge Boezem geven op aanschouwelijke wijze een antwoord op al die vragen.

Waterwandelarrangement 1672, op verzoek
Op verzoek organiseert het Gemaal in Haastrecht het hele jaar lang zogeheten 1672-wandelingen vanaf de Koeneschans in Vlist op verzoek. Tijdens de wandelingen vertelt de deskundige watergids Marina over het inunderen in de praktijk. Een middag lang staat deze militaire verdedigingslinie centraal ÃŠn de vraag hoe we kunnen blijven wonen, werken en vakantie vieren in laag Nederland. Verder is er een lunch en zijn er verrassende bezoeken op de grens van Utrecht en Zuid-Holland. 

  • 01-04-2023 t/m 01-11-2023
  • Haastrecht
  • Gemaal De Hooge Boezem - Hoogstraat 31, 2851 BB Haastrecht
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Een betoverende avond vol kunst en muziek! Op zaterdag 9 december is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het magische decor voor de Nacht van het Zilver.

Ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden openen deze avond hun deuren en bieden een intieme avond Romantic Christmas shopping. Speciaal voor deze avond worden nieuwe collecties gepresenteerd door de zilverkunstenaars. De stad is feestelijk verlicht, de grote kerstboom wordt aangestoken, er is een lampionnenoptocht en een vuurshow 🎄💡🏮đŸ”Ĩ Je vindt meer informatie op onze website. Kijk dan bij evenementen.

Foto's @schoonhoven_zilverstad

#Schoonhoven #schoonhovenzilverstad #zilverstad #zilver #goud #nachtvanhetzilver #krimpenerwaard
#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #december #kerstsfeer #erfgoed #stadsfotografie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact