Expositie over de Oude Hollandse Waterlinie: Water als wapen

Bij de Zevensprong in Nieuwkoop is de expositie ‘Water als wapen’ te zien. In een vaste opstelling leert u meer over de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie. In zeven panelen, een pratend schilderij, en een collectie boeken (ter inzage) wordt het spannende verhaal van de Hollandse Waterlinie van 1672 uitgelegd.

Op dit moment is vanwege de Coronamaatregelen het museum gesloten. Wij hopen u zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen.

In ‘De Zevensprong’ in Nieuwkoop is de expositie ‘Water als wapen’ te zien

Locatie / bezoekuren

De Zevensprong:
Noordenseweg 23
2421 XW, Nieuwkoop

Openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 13:00-16:00 uur (op dit moment gesloten)
Donderdag: gesloten
Vrijdag: gesloten
Zaterdag: 13:00-16:00 uur (op dit moment gesloten)
Zondag: 13:00-16:00 uur (op dit moment gesloten)

Rondreizende expositie

De expositie die nu in Nieuwkoop onder de titel ‘Water als wapen’ is te zien, is in 2018 en 2019 in respectievelijk de provincie Zuid-Holland en Utrecht als rondreizende expositie te zien geweest in diverse bibliotheken.


Verhaal Lokaal

Onderdeel van de rondreizende expositie was ‘Verhaal Lokaal’. Op een computer kon men per locatie een stukje geschiedenis bekijken van de plaats waar de expositie op dat moment te zien was. Om deze informatie niet verloren te laten gaan zijn op deze website de verhalen geplaatst. Klik hieronder op een plaatsnaam en je krijgt informatie over deze plaats.