Ontdek de Oude Hollandse Waterlinie met een VR outdoor beleving

De komende weken worden er 5 VR palen (Ecce VR) op verschillende plaatsen in gebruik genomen. Met deze innovatieve outdoor VR ervaring wordt de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie op een bijzonder manier beleefbaar gemaakt. Stap in deze toegankelijke tijdmachine en reis mee naar het Woerden, Oudewater, Schoonhoven of Nieuwpoort van 1672.

De virtual reality paal (Ecce VR) werkt heel eenvoudig: Met uw telefoon bezoekt u de website waarop de VR omgeving te bewonderen is. Door de telefoon in de VR bril te plaatsen kunt u rondkijken in een geïllustreerde omgeving van de stad die u op dat moment bezoekt in de 17  e eeuw. Deze illustraties zijn gecombineerde met 360 graden foto’s uit het heden: Het nu en het toen in één.

Op 4 juni is de eerste Ecce VR in gebruik genomen bij het stadskantoor in Oudewater. Zaterdag 19 juni wordt er een onthuld op het defensie-eiland in Woerden. In de weken die volgen zullen ook in Schoonhoven en Nieuwpoort VR palen verschijnen. Op meer plekken langs de Oude Hollandse Waterlinie komen VR-palen te staan. Ieder met een eigen lokaal verhaal. Met dit unieke product is het beleven van outdoor VR op elke locatie mogelijk.

VR en ontdek de oude hollandse waterlinie

Ga naar blogoverzicht