Op 26 juni in Gouda gaan de Scholieren naar Waterliniedag for kids

 

Wat heeft Gouda met de Oude Hollandse Waterlinie? Woensdagmorgen 26 juni gaan drie groepen 7 van de Casimirschool en Ridderslag dit in enkele activiteiten in en nabij het Cultuurhuis Garenspinnerij ontdekken. Het programma maakt deel uit van het avontuurlijke lesproject ‘Een geschiedenis vol nattigheid’.
Tijdens deze belevingsdag over het grote water- en militaire verdedigingswerk uit de Gouden Eeuw krijgen kinderen een aardig beeld hoe het toen was. Als voorbereiding kijken de kinderen op school naar de film over Neeltje uit 1661 en Job anno nu. Daar maken ze dan al kennis met de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Oude Hollandse Waterlinie.

Programma

Woensdag gaan de kinderen zelf aan de slag en ontmoeten onderweg schutters die laten zien wat schermutselingen zijn en muzikanten die hen een smartlap over 1672 leren. Stadsgidsen vertellen het verhaal over de waterlinie bij de Rotterdamse Poort en de Veerstal. En de kinderen gaan zelf een geschiedenisles presenteren. Bij deze belevingsdag hoort ook lesmateriaal dat gratis is te downloaden op: Geschiedenis van Zuid-Holland

 

Ga naar blogoverzicht