Vestingstedenroute Utrecht

Op zaterdag 11 juni zal het Lions Classic Car Event plaatsvinden in IJsselstein. Het evenement staat dit jaar in het teken van het 350-jarige jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. Tijdens het evenement zal de nieuwe vestingstedenroute Utrecht officieel worden geopend!

De vestingstedenroute Utrecht is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV), de Koninklijke Nederlandsche Automobielclub (KNAC) en stichting Oude Hollandse Waterlinie. Deelnemers aan de tocht ontdekken de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie vanuit het oogpunt van de Franse vijand. De route bestaat uit twee etappes. De eerste etappe brengt u van IJsselstein naar Jaarsveld, Ameide, Oudewater, Montfoort en Woerden. De tweede etappe start in Woerden en gaat via Kamerik, Breukelen en Nieuwersluis naar Slot Zuylen. Voor geïnteresseerden is een speciaal routeboekje met historische informatie beschikbaar via https://vestingstedenroute.nl/utrecht

Het programma van het Classic Car Event is als volgt: Vanaf 9 uur verzamelen de klassieke auto’s zich in de binnenstad van IJsselstein. Rond het middaguur vertrekken de auto’s voor een rondrit langs een deel van de Vestingsteden-route. De rondrit eindigt bij de meubelfabriek van Schilte in IJsselstein, waar de auto’s rond een uur of drie worden verwacht.

  • 11-06-2022 t/m 11-06-2022
  • IJsselstein, Woerden, Slot Zuylen
  • Parkeerplaats Tamara, Utrechtsestraat 10, 3401 CV IJsselstein
  • Nee