‘Rampjaarconcerten’

in Oudewater, Bodegraven en Woerden

Dit najaar organiseert de Stichting Oude Hollandse Waterlinie in samenwerking met het Orkest van het Groene Hart een serie van drie ‘Rampjaarconcerten’. Deze concerten hebben als thema: ‘Ode aan de Vrijheid’.

De concerten worden gehouden ter herinnering aan het Rampjaar 1672, het jaar waarin de Nederlandse Republiek werd aangevallen door Zonnekoning Lodewijk XIV en waarin de Oude Hollandse Waterlinie een grote rol speelde.

De link met het Nationale Beethovenjaar is niet toevallig. Toen Beethoven werd geboren, was de Hollandse Waterlinie nog volop in functie, en toen hij overleed was er alweer een nieuwe waterlinie in aanleg.

De muziek van Beethoven heeft ook vaak thema’s als overwinning, oorlog of (persoonlijke) bevrijding. Deze zaken worden er in betreurd of gevierd, en helpen herinneringen levend te houden en waakzaam te zijn voor de toekomst.
Het Orkest van het Groene Hart werkt graag mee aan deze concertreeks. Het symfonieorkest uit Woerden, onder leiding van dirigent Jim Roodnat, is in 1984 opgericht en bestaat uit 35 enthousiaste amateurmusici.

Op het programma staan:
  • Beethoven – Wellingtons Sieg
  • Beethoven – Marcia Funebre uit Symfonie nr. 3
  • Friedrich Witt – Symfonie nr. 14

De najaarsconcerten vinden plaats in diverse locaties:

  • op zaterdag 31 oktober in Bodegraven,
  • op zaterdag 7 november in Oudewater
  • op zaterdag 14 november in Woerden.

Ten gehore zullen worden gebracht werken van Beethoven, Witt en Six; met medewerking van de deskundige verteller Leo Hoogenboom.

Binnenkort kunt u via deze website uw tickets bestellen.