Kennisdag 2024 Save The Date

19 september 2024, Kennisdag Nederlandse Waterlinies

Beste partner van de Zuiderwaterlinie, beste liniebouwer,

Deze nazomer organiseren de Zuiderwaterlinie, de Stichting Oude Hollandse Waterlinie en de Grebbelinie samen al weer voor de derde keer een Kennisdag Waterlinies. Het thema van dit jaar is: Verrassende verhalen boven water halen.

Dit jaar is het 230 jaar geleden dat de linies gezamenlijk werden ingezet om een Frans-Bataafse inval tegen te houden. Hoewel de oorlog in 1794 voor geen van de linies het dominante verhaal is, heeft de maandenlange inzet van de linies historisch veel te bieden, van oorlogsverhalen tot nieuwe forten en inundatiegebieden. Ook geeft het meer historische diepgang aan de reeds bekende plaatsen.

Wat kun je verwachten?

  1. Een interactief programma met break-outsessies.
  2. Interessante lezingen over onder andere de gebeurtenissen in 1794-95, onderzoek naar onverwachte en spannende verhaallijnen en hoe op een creatieve manier omgaan met het waterlinie-erfgoed.
  3. Een rondleiding.
  4. Een goede lunch en natuurlijk een borrel.

Save the date

Daar wil je bij zijn! Reserveer daarom alvast in je agenda:

Datum: Donderdag 19 september 2024
Tijd: 9.45 – 16.00 uur

Meer informatie over het programma, de locatie en aanmelden volgt binnenkort.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact