Boekpresentatie “Het Rampjaar 1672”

Vrijdag 6 juli werd in Museum Nieuwpoort het jeugdboek ‘Rampjaar 1672’ gepresenteerd door uitgever P. de Zeeuw. Dit boek is onderdeel van een serie historische jeugdboeken. De Oude Hollandse waterlinie en het Rampjaar 1672 mochten natuurlijk niet ontbreken. 

Wethouder Bikker van de gemeente Molenlanden ontving een exemplaar van het fraaie kinderboek uit handen van één van de kinderen. Matzy van Harten was aanwezig voor het Museum Nieuwpoort en Anastasia van der Lugt vertegenwoordigde de Stichting Oude Hollandse Waterlinie tijdens de presentatie. De boekpresentatie werd een gezellige en leerzame gebeurtenis.  In Museum Nieuwpoort kreeg groep 7 van de School met de Bijbel uit Streefkerk eerst een rondleiding met een gids. Daarbij werd een film vertoond over de Oude Hollandse Waterlinie. Vervolgens werd er voorgelezen uit het boek.

Over het boek 

Het boek geeft een goed beeld van het verloop van de strijd in het Rampjaar 1672. P. de Zeeuw is erin geslaagd een levensecht verhaal te schrijven, waarin veel historische gegevens uit dit jaar zijn verwerkt. Het jaar 1672 wordt voor de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden een moeilijke tijd. De Fransen zijn het land binnengevallen. Op zee voert Michiel Adriaanszoon de Ruyter strijdt tegen de Engelsen. De bisschoppen van Münster en Keulen vechten ook mee. Zo wordt ons land belaagd door vier vijanden tegelijk. 

Uit voorzorg zet de Prins van Oranje de Oude Hollandse Waterlinie in en laat het land onder water lopen. Dat geeft de nodige onrust onder de boeren. Maar het belang van het land weegt het zwaarst. En de wens dat de Prins van Oranje stadhouder zal worden, leeft enorm onder de bevolking. Zo denkt Suzanna, de dochter van de deken uit Amsterdam, er ook over. Maar als blijkt dat haar verloofde, Otto, heult met de Fransen, verbreekt zij de verloving. Zij helpt zelfs een graantransport voor de Fransen te laten mislukken.

Het boek is vanaf nu te koop bij de uitgever via deze link: 

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact