Waterlinie Winterwandeling


Ontdek de Historie van de Vecht! Op vrijdag 15 december nodigt Waterschap Amstel, Gooi en Vecht je uit voor een betoverende Waterlinie winterwandeling van Loenen naar Nieuwersluis en terug langs de prachtige Vecht.

Dit gebied, als de ‘slagader’ van veel Hollandse waterlinies, ademt geschiedenis. Ontdek onderweg verborgen schatten zoals schuilplaatsen, strategische plekken die onder water gezet konden worden, sluizen, en het indrukwekkende Fort Nieuwersluis. Maak kennis met de verhalen van de Vecht terwijl je wandelt door dit historische landschap. De wandeling begint om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Aanmelden:

  • Stuur een e-mail naar droogwaterland@agv.nl met als onderwerp ‘Waterlinie winterwandeling’
  • Vermeld uw naam en telefoonnummer

Praktische informatie:

  • Deelname is kosteloos
  • Na aanmelding ontvangt u verdere details over de wandeling
  • De route omvat smalle paden en is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens

Laat je betoveren door de verhalen van de Vecht tijdens deze unieke winterwandeling!

  • 15-12-2023
  • Nieuwersluis
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Een betoverende avond vol kunst en muziek! Op zaterdag 9 december is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het magische decor voor de Nacht van het Zilver.

Ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden openen deze avond hun deuren en bieden een intieme avond Romantic Christmas shopping. Speciaal voor deze avond worden nieuwe collecties gepresenteerd door de zilverkunstenaars. De stad is feestelijk verlicht, de grote kerstboom wordt aangestoken, er is een lampionnenoptocht en een vuurshow 🎄💡🏮🔥 Je vindt meer informatie op onze website. Kijk dan bij evenementen.

Foto's @schoonhoven_zilverstad

#Schoonhoven #schoonhovenzilverstad #zilverstad #zilver #goud #nachtvanhetzilver #krimpenerwaard
#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #december #kerstsfeer #erfgoed #stadsfotografie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact