Waterboulevard in Alphen

Na het ongekende succes van de Waterboulevard op zaterdag 13 mei in de betoverende binnenstad van Gorinchem, is het nu tijd voor Alphen aan den Rijn om te spetteren. Op 1 juli wordt de prachtige Zegerplas omgetoverd tot het decor van een buitengewone dag vol onvergetelijke activiteiten en betoverende ervaringen. De Stichting Oude Hollandse Waterlinie zal aanwezig zijn op deze dag om de linie te promoten als beleefbaar erfgoed. Geniet van dit adembenemende spektakel op het water.

Ontdek watersporten en meer!

Bij Wet ’n Wild kun je het water op verschillende manieren trotseren. Probeer waterskiën, wakeboarden, wakeskaten of kneeboarden met behulp van de uitdagende kabelskibaan. Nog nooit van deze spannende sporten gehoord? Geen probleem! Bij vlag 3 op de Waterboulevard krijg je alle informatie die je nodig hebt. Bovendien maak je kans op geweldige prijzen!

Kanoën en kanopolo voor avontuurlijke waterliefhebbers!

Bij vlag 7 op de Waterboulevard maak je kennis met de Alphense Kanovereniging. Ze organiseren spannende kanotochten in de omgeving van Alphen, op rivieren en zelfs op zee. Probeer zelf eens een kano uit en ontdek de prachtige wateren. Daarnaast kun je hier ook kanopolo spelen, een uitdagende balsport in kano’s. Mis de demonstratie op de Zegerplas niet!

Poppenkast

TaTaTaTááááá!!!!!! Komt dat zien, komt dat zien! “Trompetter van de Prins” komt met korte voorstellingen voor oud en jong. Tussen 10:00 en 16:00 uur zijn Jan Klaassen en Katrijn op het festivalterrein bij de Stand van de Oude Hollandse Waterlinie. Met poppenkast en muziek over Water, Zonnekoning en Onze Willem.

Ontdek bijzondere plekken op het water!

Breng een bezoek aan het Brugwachtertje aan den Rijn en de Soosboot. Bewonder het Brugwachtertje, gelegen aan de Oude Rijn, en ontdek de geschiedenis van deze bijzondere plek. Op 1 juli kun je de Soosboot bewonderen, gevaren door ervaren schippers. Vergeet niet om de unieke producten van het Brugwachtershuisje te bekijken en wellicht iets bijzonders te kopen.

Gratis suppen

Bij Sunset Beachbar kun je een aantal SUP-boards de hele dag gratis uitproberen. Geniet van actief bezig zijn op het water en ontdek de sensatie van het suppen op een informele en leuke manier.

Leerzaam en avontuurlijk op het water!

Ga op verkenning met de scouting in bootjes, ontdek wat er leeft in de Zegerplas en maak kennis met de Alphense Duikvereniging Atlantis. Ervaar zelf het avontuur terwijl je deelneemt aan educatieve en spannende activiteiten op en onder het water. Word een redder in nood met de Alphense Reddingsbrigade en bewonder het onderwaterleven met zelfgemaakte onderwaterkijkers.

  • 01-07-2023
  • Alphen aan den Rijn
  • Zegersloot
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Je hebt nog 3 dagen om mee te doen aan onze fotowedstrijd. 

Het thema van deze fotowedstrijd is: ‘Wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie’ 🚶‍♂️🚶‍♀️Wij hebben namelijk dit jaar een prachtige wandelgids uitgebracht waar wij enorm trots op zijn! 

De winnaar krijgt een geldbedrag van € 150,-. De tweede prijs krijgt € 100,-. En de derde prijs € 50,-. Je hebt tot uiterlijk 1 oktober de tijd om je foto('s) in te sturen. 
📷 De foto mag maximaal 2 jaar oud zijn.
📷 Het is een voorwaarde dat de foto is genomen in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Dit gebied loop van het Muiderslot in Muiden tot aan Slot Loevestein nabij Gorinchem. 
📷 Kijk voor de overige voorwaarden en voor meer informatie op oudehollandsewaterlinie.nl/fotowedstrijd-2023

Foto: Stenen beer in Nieuwpoort

#fotowedstrijd #foto #fotograaf
#oudehollandsewaterlinie #Nieuwpoort #verdedigingswerken #verdediging #molenlanden #photocompetition #photocontest #vestingwallen #vesting #vestingstad #vestingsteden #wandelen #wandelgids #wandelroute #hollandsewaterlinies #waterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact