Voorjaarsvakantie Muiderslot

Trek er lekker op uit tijdens de krokusvakantie! Van 19 februari tot en met 6 maart 2022 viert Rijksmuseum Muiderslot het naderende voorjaar met een creatief en afwisselend programma. Natuurlijk is er ook in het kasteel van alles te zien en te doen.

Feest

Al sinds de middeleeuwen wordt het beginnende voorjaar gevierd met uitbundige feesten. Carnaval is een van die feesten. Kom tijdens de voorjaarsvakantie je eigen feestelijke masker maken. Deze workshop is elke dag van 12:00 tot 15:00 uur in het Atelier op Zolder. Loop gerust binnen, het is gratis, dus je hebt alleen een entreekaartje voor het kasteel nodig. Bij drukte moeten (groot-) ouders of begeleiders buiten de workshopruimte wachten.

Tuinsafari

Kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn elke doordeweekse dag om 14:00 uur welkom in de kasteeltuinen. Trek oude kleren en laarzen aan en ga mee op ontdekkingstocht over de oude vesting Muiderslot. Daar vind je bijzondere dingen in dit jaargetijde. Wie denkt dat de natuur nog in winterslaap is, zal verbaasd zijn. Lekker op tuinsafari, dus!

Winterkasteel en ijsbaan

Is het je nog niet gelukt om het Winterkasteel te bezoeken? Dan is de voorjaarsvakantie de laatste kans. Ervaar hoe de vroegere bewoners in het Muiderslot overwinterden. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit: knus rond het warme haardvuur en kaarsen die de sfeer compleet maken. Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens het Winterkasteel. Neem een gratis audiotour mee en maak een reis door de wintertijd van vroeger. Sluit je bezoek nog even af met een rondje op de ijsbaan. Daarna ben je vast en zeker blij dat het voorjaar in zicht is!

Ridders in de winter

De ridders van de Hanzecompagnie bivakkeren op 26 februari in het Muiderslot! Zij laten zien wat ridders zoal in de winter doen en demonstreren middeleeuwse ambachten. Help jij mee harnassen poetsen? Wil je zien hoe een touw wordt gemaakt? Ben je wel eens een pestdokter met een snavelmasker tegengekomen? Kom langs en ontdek ze zelf.

Historisch proeven

Op 26 februari vindt ook een historische proeverij door de kasteelkok plaats. Deze tastings zijn twee keer per maand en wat je kunt proeven wisselt per seizoen. Reserveer hiervoor op tijd jouw plekje.

Jong Klassiek

Voor liefhebbers van muziek is er op zondag 27 februari een concert  in de slotkapel door conservatoriumstudenten. Dit is gratis bij te wonen door iedereen met een geldig entreebewijs, vol = vol!

Bron: muiderslot.nl

  • 19-02-2022 t/m 06-03-2022
  • Muiderslot
  • Ja