Vestingfeesten en Vuurwerkshow

In het kader van 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie organiseren Nieuwpoort en Schoonhoven de 1e editie van de Vestingfeesten. Denk aan historische legers, kanonnen, tentenkampen, kooplui, kwakzalvers en minstrelen. Pullen bier, kruiken wijn, varkens aan het spit, stoere kerels en struise vrouwen. Verkleed je in middeleeuwse stijl en laat je overzetten door een historisch schip over de lek. Pas op dat je er niet afgeschoten wordt!

Programma

Vrijdagavond van tevoren arriveren de eerste soldaten om hun kampement in te richten. De Compagnie te Voet Dutch Revolt en Saluutbatterij Atkins komen op bezoek. Ook wordt er een filmavond georganiseerd in het Springerpark.

Zaterdag overdag geven ze demonstraties op het ’t Hooft. In de vesting van Nieuwpoort kan je deze dag ook allerlei historische figuren tegen komen en kan je naar prachtige middeleeuwse verhalen komen luisteren van een sprookspreker.

Op het terrein voor Rivero in Schoonhoven begint ‘s-middags een heus vestingfeest. Biertafels, middeleeuwse hapjes, DJ’s uit Schoonhoven en Nieuwpoort zorgen voor de sfeer. Ze bouwen op naar een spectaculaire afsluiter van deze feestelijke dag, rond 21:30 spat het buskruit in allerlei kleuren boven de Lek uiteen! Onder begeleiding van stampende muziek genieten de Twincities van een spectaculaire vuurwerkshow boven Lek.

In Schoonhoven kun je ook op een kano stappen en de prachtige grachten afgaan! Je mag gratis vanaf het Springerpark ca. 30 minuten tussen 12:30 – 16:00 kanoën.

  • 09-09-2022 t/m 10-09-2022
  • Nieuwpoort & Schoonhoven
  • Ja