Verhalennacht Goudse Tijdreis

Langs de Goudse singels en havens liggen de verhalen voor het oprapen. Hier kwamen en gingen mensen eeuwenlang. Van heinde en verre trok men naar deze stad. Juist in hun verhalen ligt de geschiedenis en verbondenheid met de wereld van Gouda besloten.

Tijdens de verhalennacht ontmoet je mensen uit verschillende eeuwen via theater en muziek op bijzondere, geheime en betoverende locaties. Ze vertellen over hoop en heimwee, armoede en rijkdom, liefde en vlucht. Je krijgt hierbij ook uitleg over de interessante stadsgeschiedenis. Ook kijk je via Virtual Reality letterlijk rond in het Gouda van eeuwen terug. Een unieke reis door de stad én door de tijd!

De 3D reconstructies van Gouda zijn gemaakt door Paul Becx.

Praktische Informatie

Op 30 juni van 19.30h-22.15h loop en vaar je een route door de historische stad. Deelname is 5 euro per persoon, inclusief consumptie.

  • 30-06-2023
  • Gouda
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact