Start Fortenseizoen op Slot Loevestein

In het weekend van 15 en 16 april 2023 vieren we de start van het Fortenseizoen. Dit weekend begint het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed. Een ideaal weekend om op ontdekking te gaan.

In het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1358 zijn kasteel bouwen. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie behoort Loevestein sinds 2021 tot UNESCO Werelderfgoed. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is van alles te beleven.

Begin de dag met wat lekkers in de Taveerne, om vervolgens de vesting en het slot te verkennen. Met twee vaste en een tijdelijke tentoonstelling is er genoeg te zien en te doen. Hieronder krijg je een overzicht van wat er dit weekend onder andere te doen is.

OP ONTDEKKING MET JE SLEUTEL
Slot Loevestein is meer dan een middeleeuws kasteel. Het was dé staatsgevangenis van Nederland. En het is ook een vesting in de Hollandse Waterlinie. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende-eeuws soldatendorp.

Met je persoonlijke sleutel activeer je verhalen van vroegere bewoners en kun je van alles beleven.

VOOR DE HELE FAMILIE
Geen statisch ingerichte kamers, maar lekker zelfstandig de vesting en het slot verkennen. En daarna leren musketschieten of spelen op het klimparcours.

PRACHTIG RIVIERENLANDSCHAP
Loevestein ligt in de uiterwaarden van de Maas en de Waal. In dit prachtige Munnikenland is een grote diversiteit aan (water)planten en dieren ontstaan. Er zijn grote grazers uitgezet, zoals kuddes Konikpaarden en de unieke rundersoort Rode Geus. Wandelen, fietsen of varen, je kunt op verschillende manieren genieten van de omgeving.

Er zijn daarnaast ook nog verschillende exposities te bezoeken en ervaren, zoals de doe-expositie ‘1001 bommen en granaten’ of de tentoonstelling ‘Monddood – politiek gevangen’

  • 15-04-2023 t/m 16-04-2023
  • Slot Loevestein
  • Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen
  • Ja