Stadswandelingen 750 jaar Gouda

Verschillende gave wandelingen door Gouda heen! Natuurlijk komen de highlights van Gouda, zoals het prachtige Stadhuis en de Sint-Janskerk, aan bod… maar Gouda heeft meer te bieden! De historische binnenstad van Gouda telt ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en ook oude grachtjes zijn nog volop aanwezig. Alle wandelingen starten voor de Waag op de Markt om 14:00. Ze duren ongeveer 1,5 uur en kosten €4,- p.p. bij online voorinschrijving of € 5,- op de dag zelf. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee!

Elke woensdag van 1 juni t/m 31 augustus wordt er op het prachtige plein in het hart van Gouda, rondom het middeleeuwse stadhuis, een markt georganiseerd voor antiek, curiosa en brocante.  Houdt u van antiek, vintage of retro spullen? Dan is een bezoek zeker de moeite waard.

Elke donderdag van 14 april t/m 15 september kunt u genieten van het aloude verhandelen van kaas op de markt van Gouda. De boer en de handelaar strijden om de laatste cent en de kaasbrikken rijden intussen druk in de rondte om de kaas te laten wegen in de waag.

Elke zaterdag van 4 juni t/m 10 september kunt u deelnemen aan een fantastische wandeling van anderhalf uur langs de mooiste plekjes van de stad. De zaterdagen zijn extra aantrekkelijk door de levendige warenmarkt rondom het prachtige stadhuis!

  • 14-04-2022 t/m 15-09-2022
  • Gouda
  • voor de Waag op de Markt
  • Ja