Reizende Expositie in Schoonhoven

In 2022 vieren we het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie. De reizende tentoonstelling van onze stichting over de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie ging van start in Oudewater, en is nu in Schoonhoven.

In de Zilverlounge van het Zilvermuseum in Schoonhoven bezoek je nog tot en met 30 oktober de gratis rondreizende tentoonstelling over de Oude Hollandse Waterlinie. Hoe kwam de Oude Hollandse Waterlinie nu precies tot stand? Wiens idee was het? En waar liep de linie precies?

Extra leuk om alvast in te duiken omdat het bijna Maand van de Geschiedenis is! Het thema van dit jaar is Wat een ramp! Het Rampjaar 1672 is misschien wel een van de grootste rampen uit de Nederlandse geschiedenis. In dat jaar werd de Nederlandse Republiek van drie kanten aangevallen. Het land was reddeloos, de regering radeloos en de bevolking redeloos… De enige oplossing was een groot deel van het land onder water te laten lopen. Dat noemen we de Oude Hollandse Waterlinie. De Franse bezetter moest zijn opmars wel staken. Het land was gered!

Stichting Oude Hollandse Waterlinie trekt tijdens het jubileumjaar met reizende exposities langs de linie. Van Muiden tot Woudrichem, overal kun je onze expositie op een bepaald moment tegenkomen. Hou deze website in de gaten voor de actuele locatie!

Van 15 augustus tot 30 oktober staat de expositie in het Zilvermuseum in Schoonhoven.


Meer informatie en openingstijden van het Zilvermuseum vind je op www.zilvermuseum.com

  • 15-08-2022 t/m 30-10-2022
  • Schoonhoven
  • Zilvermuseum, Kazerneplein 4, 2871 CZ Schoonhoven​
  • Ja